Szolgáltatások

Lakberendezési szaktanácsadás

Nagyobb felújítás előtt, vagy ingatlan vásárlás előtt, esetleg már többé- kevésbé kész berendezés kiegészítéséhez is szükség lehet a lakberendező tanácsára. Irányadó, esetleg megerősítő tanácsokkal látom el ügyfeleimet az őket foglalkoztató kérdésekben.

  • megbeszéljük az adott, vagy még képlékeny alaprajzot
  • átgondoljuk közösen, milyen berendezési tárgyakat tartson meg, illetve cseréljen le
  • ezeket milyen stílusú bútorokkal, tárgyakkal egészíthetjük ki
  • milyen színeket javasolnék az adott enteriőrben
  • bútorok, textilek ,egyéb berendezési megoldások ajánlása
  • üzletek, mesterek, beszerzési forrásokra teszek javaslatot

Irányadó tervezés

Ezt a szolgáltatást azoknak ajánlom, akik szeretnék maguk berendezni otthonukat, de nem tudják, merre induljanak, milyen elrendezést, stílust, színeket válasszanak, illetve szívesen bíznák szakemberre a tervezést.
Egy külső, „harmadik” szem olyan megoldásokkal lendítheti előre a megvalósulási folyamatot, melyre sokszor a tulajdonos nem is gondol. A visszajelzések tükrében úgy gondolom, nem volt olyan megbízóm , aki csalódott ebben a szolgáltatásomban. Nagyon fontosnak tartom, hogy olyat tudjak nyújtani, ami igazi segítséget jelent.
Természetesen nem minden terv valósul meg, sokszor anyagi nehézségek, sokszor egyéb akadályok miatt. Előfordul, hogy más lesz a végeredmény, mint ami a tervező asztalon születik. A közös munka , az együtt gondolkodás a megbízóval minden esetben segítséget jelent valamilyen formában. A színes látványtervek, a technikai alaprajzok , falnézetek, leírások megmaradnak , jó kiindulópont lehet a későbbiekben is.
Előfordul, hogy először csupán néhány alaprajzi megoldásra kapok megbízást 1-2 látványtervvel kiegészítve, majd később e Megrendelő kérésére tovább kísérem a folyamatot. Természetesen addig „ fogom a kezét” , amíg ő ennek szükségét érzi.

Teljes körű lakberendezés

Az ilyen jellegű megbízásoknál hónapokig dolgozom együtt megbízómmal, és a kivitelező csapattal. Hatékonyság szempontjából a legjobb, ha még a kivitelezők előtt hívnak, amikor még bőven van idő a tervezésre. Ilyenkor még van lehetőség átgondolni a legfontosabb térszervezési szempontokat:

  • milyen az ingatlan külső és belső környezete, ez mennyiben kell befolyásolja a majdani berendezést
  • milyenek a természetes fényviszonyok a belső térben
  • milyen fontos ergonómiai szempontokat kell figyelembe vegyünk.

Első találkozásunknál, megbeszélünk mindent, ami előre tudható, ha nincs alaprajz, felmérem az ingatlant. Vázlatterveket készítek alaprajzokon a lehetséges megoldásokról. Ezek még nem színes rajzok, csak a funkcionálisan fontos bútorok jelennek meg rajtuk. Itt még a térszervezés a lényeg. Ezután az elfogadott, végleges megoldásból dolgozom tovább.
Következnek a berendezési alaprajzok, látványtervek, falnézeti rajzok, hangulati montázzsal kiegészítve. Ennél a munkafázisnál ölt testet maga a belső tér. Már látjuk, milyen lesz a hangulata, stílusa, hogy fog kinézni az egész. Ehhez nyújt segítséget az élő prezentáció. Anyagmintákat, fotókat, színmintát, stb. viszek magammal a helyszínre, esetleg üzletekbe kalauzolom el a megrendelőmet.
Ezután részletrajzokat készítek –világítási terv, burkolatkiosztás, színterv, gipszkartonozási részletrajz, egyedi bútorok rajzai, függönyözési tervek- igény szerint. Ehhez kapcsolódik a megbeszélés, egyeztetés a kivitelező szakemberekkel. Figyelemmel kísérem az egész megvalósulási folyamatot. Igény szerint részt veszek a vásárlásban, segítem ennek lebonyolítását.

Berendezett otthon átalakítása, felújítása

Átgondoljuk, megbeszéljük, mit érdemes kicserélni, mit nem, az adott munka milyen költségekkel járna, milyen lépések szükségesek ennek lebonyolítására. Továbbá segítek a tervezésben, igény szerint a lebonyolításban. Ha szükséges, koordinálom az egész folyamatot, de lehet, hogy csak néhány látványtervvel, vagy részletrajzzal segítem otthona újjászületését.

Axmann Kati © 2012